fredag den 17. juni 2011

Farvel outback, hello civilisation.

Confused much? Jeg befinder mig lige nu i midten af ingenting... nej, virkeligt.. INGENTING i en flaekke kaldet Coominya living the life of outback Jack.
Still not following? Jeg er da hos Simones fantastiske familie - de mest gaestfri og omsorgsfulde mennesker, der selvfoelgelig ikke kan goere for, at de (tydeligvis i et oejebliks komplet vanvid) har valgt at placere sig i ingenmandsland, hvor selv ikke kragerne gider vende. Men her er nu hyggeligt foran pejsen med vovse paa skoeddet. I hvert fald naar Viscious ikke er i naerheden - katten vis navn ikke kommer af ingenting. Utilregneligt bekendtskab!
Dagen har vi tilbragt med sightseeing rundt i omraadet, hvor skaderne af oversvoemningen i januar var vaerst. Hele huse har taget flugten og traerne laener alle til modsatte side af, hvor den massive vandstroemning kom fra. Efter en laengere koeretur og en laekkert lunch i Toowomba (Herning i stoerrelsesorden og the big bad city for coominyanere) tog vi hen til Torben og Alis (Simones onkel og tante) danske veninde ved navn... (drum roll) Connie, som har tjent kassen paa at saelge og opsaette hoppepuder... nej, serioest - det er hendes levevej. Loenningerne i Australien er crazy og her er altsaa et eksempel.
I morgen gaar turen hjem... dvs. efter ca. 2 doegn i luften/diverse lufthavne - Goldcoast, Kuala Lumpur, Bangkok, Amsterdam og ENDELIG Kastrup. Torben er en sweetheart og vinker kl. 4.30 farvel til sin dyne og hopper i bilen for at koere mig til lufthavnen... som ligger smaa 2,5 timer herfra. GREAT!

SEE YOU REAL SOON!

mandag den 13. juni 2011

Agnes Water, electric bikes, stalker couples, natbus, Airlie Beach, WHITSUNDAYS, stinger suits, FAB gruppe, chokoladekagespisende hajer, puppy fish, great berrier reef, afterparty, Karoline og Maria, western city of Cairns.

Endnu et kortfattet indlaeg - SORRY! Men computere laaner vi ved booking offices, der har en time limit paa 30 min - ellers koster det kassen.
Vi overlevede knebent 2 x natbus til og fra Agnes Water. I Agnes (eller City of 1770, hvor Cook foerste gang besoegte oestkysten) var vi paa tour paa electric bikes - FUNNY praktisk talt at flyve afsted efter en enkel runde paa pedalerne, maa erhverve mig saadan en skoenne dag, naar jeg igen kommer til penge. Vi saa alle sights'ne i omraadet inkl. vilde kaenguruer, diverse dyreliv og planter med historier om, hvordan aboriginals overlevede paa praktisk talt ingenting og afproevede giftige planter paa flokkens svageste led - boern og aeldre... Cykelturen var ikke overraskende ledsaget af 6 englaendere, som vi nu har moedt i Byron, vaeret paa Fraser med, boet paa hostel med i Agnes og netop set i Airlie - vi overvejer lige nu, om der er grund til bekymring over potentielle stalkere. Efter natbus kom vi til Airlie, hvorfra vi samme dag tog paa baadtur med Habibi (I know, fandens oemt navn), som viste sig at vaere intet mindre end fantastisk! Det sjoveste crew og den fedeste samling backpackere, der hurtigt fik det soergelige vejr til at virke ligegyldigt. Her fik vi snorklet og set Whitehaven Beach, som nok er den smukkeste strand, jeg til dato har set (og jeg har nu set temmelig mange efterhaanden!). Moedet med Great Berrier Reefs dyreliv var fascinerende og scary paa samme tid - aldrig har jeg klappet en kaempe fisk, som var det en hund og svoemmet omringet af fisk som var jeg endnu en i stimen, fordi vores SOEDE punker-dude Ecca valgte at fodre dem med POELSER, mens jeg laa lige i vandoverfladen. Eftermiddagstid var goon-tid og tiden blev ikke spildt her med drikkelege og raahygge paa daekket, hvor en stiv britte underholdte med vilde tricks han havde laert paa 'magic school' i Melbourne. Det var saa sindssygt vildt, da han pludselig havde Simones mors navn staaende paa sit ben og tryllede aske frem i min haand fra hans haand (kun hans buddy roeg, saa havde ikke vaeret no where near en cigaret - wtf!?).
Tilbage ved Airlie moedtes vi igen med Karoline og Maria, som lige nu er paa en lignende tur. Sidste aften gik med AFTERPARTY, som igen var en komplet succes i super selskab! Vi regner saagar med at moedes med 2 soede hollandske broedre igen her i Cairns, hvor vi lige nu befinder os. En western-agtig by, der lige nu er fuldstaendig doed, fordi vi her har helligdag - Queens Birthday, som ikke engang er den ENGELSKE dronnings rigtige foedselsdag.... Lange Grethe kunne nu godt give os en lignende fridag, helt aerligt!
I overmorgen skal vi river rafte paa Tully River, hvorefter turen gaar tilbage til Goldcoast med fly, hvor Simones familie venter, foer jeg igen vender naesen hjemad d. 18. juni og ser Anne fra gruppen i lufthavnen d. 19. kl. 12.30 - skoert at skulle hjem 'allerede'. Her rejser folk typisk rundt paa working visas i op til et aar.

Anyway, VI SES!!!!


Airlie og oeerne.

  
Habibi cruise.

Whitehaven Beach.

 River rafting paa Tully River.

onsdag den 8. juni 2011

Brisbane, Krilz og mr. boyband, SKYDIVE, Simone, Rainbow beach, Fraser and on the go - SES!

G'day mates!

Endnu en update fra down under, hvor jeg lige nu tuller rundt med Simone i ingenmandsland, hvor vi venter paa naeste bus (og vil vente de naeste 3 timer... historien om hvordan en 4 timers bustur blev til en 10 timers en af slagsen er lang og deprimerende, saa let's not get into that).
Siden sidst (laes: Byron) har Karoline, Maria og jeg vaeret i Surfers Paradise, hvor vi (jeg har 11 minutters net tilbage and counting, saa short sum-up) har proevet vilde rides i forlystelsesdel af byen, set australsk wildlife og raahygget. Herefter hoppede vi hurtigt videre til Brisbane, hvor Jakob og Mr. Krilz ventede paa os med aabne arme - dejlige drenge. Vi fik i oevrigt bestilt FRASER ISLAND og WHITSUNDAY til en mindre formue, som er must do's op af kysten og naah ja, saa fik vi ogsaa drukket en del goon og festet med de herlige soenderjyder - JOY. Vi skiltes allerede morgenen efter, hvor vi toeser headede for the Irwin's familieforetagende, nemlig Australian Zoo, hvor vi fik stiftet bekendtskab med alskinds australsk dyreliv og fik holde kaolabamser etc. Simone moedte vi dagen efter (vi rev hende ud af armene paa hendes familie ved Goldcoast kl. 7 om morgenen) for at SKYDIVE - den vildeste oplevelse so far. Hold fast, det var great. Ekstremt kikset video kan man muligvis faa lov til at se, naar tid kommer... ikke at nogen noedvendigvis ville finde synet af min triple-Amin J saerligt tiltalende paa 10 min lang film, men altsaa. ANYWAY, time is running. Karoline, Maria, Simone og jeg er netop hjemvendt fra Fraser - jordens stoerste sandoe fyldt med vilde hunde (dingoer), som altsaa er nogle scary mofos. Overfaldt bl.a. en dame nede paa stranden og bed hendes ben til uigenkendelighed paa andendagen, men det til side saa var det en helt fantastisk oe.
Naeste stop er Agnes Water foer Airlie Beach og Whitsunday. In a rush (obviously), saa tjek evt. Simones blog for mere udfoerlig beskrivelse (fandens flittige toes): www.blogs.kilroy.dk/simonemarkwurtz

SES folks. Lige om lidt faktisk!

SKYDIVE i Brisbane.

Rainbow Beach og Fraser Island.

 Lovely hvidt sand ved fresh water lake.

FRYGTINDGYDENDE dingoer! 
- nej, det er ikke bare en soed hund.

 Ship wreck - historien handlede vist om nogle japanere...
Resten gik i glemmebogen.

søndag den 29. maj 2011

SYDNEY, Utzons operahus, Sydney Tower, intensiv shopping, Paddington, up-coming designere bazar, Blue Mountains, Newtown, Sydney Harbour Bridge, Manly, Chili Blue, byture, JOHNNY, pasta med tomatsauce, kaenguruer, boomeranger, COFFS HARBOUR, hill billies, Peter, 5 dollar meals, strande, tyskere, forsamlingshuse, rugby-match, oellerbasser med de lokale, BYRON BAY, kilometerlange sandstrande, surfer-dudes, LaLaLand, free meals, 2 dollar byture, Sam - the pukeamon, Cheeky Monkey, jacuzzi, goon... NEXT STOP: Surfers Paradise.

Efter intet mindre en 13 timer i luften og 8 timers ventetid i Kina (.....) naaede jeg endelig Sydney og de to dejlige toeser, Karoline og Maria, som ventede paa mig paa vores nye hostel, Chili Blue, med de sjoveste receptionister... og naah, ja. En gut ved navn Johnny, der for alvor fik min mave til at krybe sig sammen i ren og skaer skam over at komme fra Fyn. Hvem der havde vidst, at folk fra Bolbro (BOLBRO for God's sakes) kan vaere saa bondske. Anyway, ingen tid at spilde. City Walk med spasmageren Greg, der lynhurtigt satte os ind i den naadesloese australske humor, hvorefter aftenen of c gik med pubcrawl med vores nye new zealandske roomate, Tobias... eller lillebror, som han hurtigt blev doebt. Ellers gik dagene med de obligatoriske og ekstremt uopfindsomme turist-spots og Sydneys mange smaa hyggelige forstaeder - GREAT.
Efter at have bestilt Greyhound hos en turist-info med en mand, der kunne give den mest haardhjertede og erklaerede man-hater gele i knaene, gik turen fejlagtigt til Coffs Harbour, hvor vi en tidlig morgen efter 1 1/2 times trav med 20 kg paa ryggen naaede Hoey Moey - magen til lokaljoint fyldt til randen med oldies, mongoler og boernefamilier foruden 2 tyske (kiksede som KUN tyskere kan vaere) og en dansk backpacker, som var paa vej videre... Det blev til en enkelt overnatning, foer vi hastigt tog videre til Byron Bay, hvor vi lige nu befinder os og lever for praktisk talt ingenting, som aegte kupon-hajer. Strandene er fantastiske og folk er alternative paa en rigtigt cool maade.... til tider ogsaa en anelse for ekstreme f.x. vores roomate for en nat, en ufatteligt kortstammet tysker, der insisterede paa, at alle der befandt sig i denne "gudforladte by" var ham underlegne intelligensmaessigt og han derfor saa sig tvunget til at forlade stedet for ikke selv at blive influeret af vores dumhed..... good luck to ya.
I gaar var der fest paa 103, hvor vi moedte Sam og Aidan, der hands down var overbeviste om, at de hver isaer var guds gave til kvindeligheden.... would beg to differ, men den overbevisning aside, saa var de ekstremt underholdende (oftest ufrivilligt) og sikrede os (sammen med to chubby, men gavmilde englaendere) en rigtigt god aften.
Senere gaar turen til Surfers Paradise, hvor vi har 3 overnatninger, hvorefter vi tager videre til Brisbane, hvor vi skal moedes med Kriller og Jakob til en omgang Autralian Zoo drevet af de overlevende medlemmer af The Irwin Family. Herefter slutter Simone sig til og vi tager sammen til Frazer, foer Simone og jeg fortsaetter paa egen haand. Gonna be great! Savner efterhaanden den gaeve vestjyde, der har tilbragt de seneste uger paa boernehjem i Cambodja.

Boelgerne kalder! Vi ses inden frygteligt laenge.

tirsdag den 17. maj 2011

Ho Chi Minh City, a whole lot of war, dancemania, messe i Dai Dao, 'oh, my Buddha', sushi, tuk-tuk, Phnom Penh, Royal Palace, gadeboern, Pol Pot, torturkampe, killingfields, casino (gevinst: 17 dollar!!! - altsaa ca. 5 maaltider), city tour, aber, sovebilleder, bustur, Siem Reap, hjemmebar, tempeltraethed, ANGKOR WAT, Tomb Raider Jungle Temple, Indiana Jones site, luftballon, orkester bestaaende af ofre for landminer, buddhistisk velsignelse, 'ONLY ONE DOLLAR', semi-dansktalende gadedreng (tillaert af turister of c), photomania, klammo flip-flops, fish massage, sexy backrub af home-crew, boernehjem, velgoerenhedskoncert for boernehospital, Angkor Night Market, Temple Club, pool party, aerobics, makronkager, Bangkok, Molly Bar, MacD!!, Grand Palace, liggende Buddha, afsked med gruppen og endelig Rikke og jeg on our own paa hostel ved Khao San Road.

Lidt af en titel, huh?
Der er ogsaa sket vildt meget siden sidst faktisk - og saa er bloggen ogsaa blevet lidt forsoemt.
Saigon/Ho Chi Minh City var rigtigt fedt, men stod hovedsageligt i Vietnam/Amerika-krigens tegn og turen til Museet for Krigsforbrydelser fik selv den mest hardcore til at synke dybt om end ikke faelde en taare. Saa groteske billeder af doed og oedelaeggelse at man kunne saette sporgsmaalstegn til, om den tydelige udpensling nu ogsaa var SAA noedvendig. Ellers gik tiden med Independence Palace, Chinatown, det beroemte posthus bombet adskillelige gange under diverse krige, underjordiske tunneler, shooting range, storcentre, isspisning m.m.. Og saa vidnede vi en kaempemaessig messe indenfor en nyreligioes bevaegelse, der blander buddhisme, hinduisme og katolisme. Et storslaaet syn however maerkeligt det maaske lyder... Efter sidste nadver i Vietnam (bestaaende af sushi of c) gik turen til Cambodia (et land med et serioest gambling-problem og casinoer i massevis), hvor vi startede i hovedstaden Phnom Penh med den vilde city tour over diverse sevaerdigheder, hvis navne alene (hvis jeg da kunne huske halvdelen - jeg har billeder) kunne fylde en A4-side. Herefter startede Pol Pot-frygtelighederne, som naturligvis er en uundgaaelig (og skraemmende nutidig) del af cambodiansk historie. Alle er her beroert - ogsaa vores guide, der fremstammede at have mistet sin far, aeldre bror, to mindre soestre og en tante til de blodtoerstige og inhumane khmerer. Har parallelt laest en bog ved navn 'First They Killed My Father', hvor en lignende historie beskrives af en dengang kun femaarig pige udsat for de vildeste uhyrligheder. Vi saa torturkamrene og koerte derefter udenbys til Cambodjas stoerste killing field og hjem til 8.995 lig enten gravet op eller fortsat liggende i jorden, hvor man kunne se diverse knogler titte op hist og jeg grundet kraftige regnskyl et par uger forinden. Herefter en lidt mere munter city tour med pigerne - vi er 6, der primaert er sammen, hvoraf jeg skal rejse med de 4. Her saa vi bl.a. uafhaengigheds- og venskabsmonumentet med Vietnam samt fodrede roednumsede aber i en park.
Efter (endnu) en laengere bustur gik turen til Siem Riep, der lever fedt paa Angkor Tomb - tempelbyen, hvor ogsaa Angkor Wat har til huse. Her har vi set, hvor bl.a. Tomb Raider og Indiana Jones er blevet filmet (...ikke at jeg har set filmene, men altsaa). Efter tre dage, hvoraf den sidste bestod af serioes tempeltraethed, afsluttede vi med en bytur til intet mindre end 'Temple Club' efterfulgt af en fridag ved poolen, velgoerenhedskoncert for boernehospital, fish massage, night market, boernehjem i rollen som julemaend pg -koner og endelig en tidlig bus naeste morgen til Bangkok, hvor Rikke og jeg netop har taget afsked med resten af gruppen og lige nu befinder os paa et af de mange hostels naer Khao San Road og planlaegger en velfortjent bytur. VI HAR DET FEDT, men savner en lun leverdreng, hvis nogen byder ind med et forslag til, hvordan den kan transporteres hertil?
Har i oevrigt faaet fikset, at Anne staar i lufthavnen med selv samme leverhaps og en knaekker med ost, naar jeg vender hjem d. 19... Ifoert vietnamesisk kommunist tee self.

Haaber I har det super!


Trafik i Ho Chi Minh City.

  
Messe i Dai Dao-templet udenfor Ho Chi Minh City.

Royal Palace, Phnom Penh.

Kranier (i alt 8.995) indsamlet paa Cambodjas stoerste killing field.

 Angkor Wat!!!

 Angkor Wat - by night.

 Temple Club i Siem Reap.

Loco Bangkok.

 Grand Palace, Bangkok.

 Khao San Road (backpackerdistriktet).

 NapPark - vores vildt laekre hostel.

torsdag den 5. maj 2011

Nha Trang, bananaboats, parasailing, jetski, snorkling, floating bar, Icebar, Why Not?, tyveri, homestay, floating markets, cykeltur og unohygge.

Long time, no blogindlaeg.
Hermed naaet til Ho Chi Minh City (sjovt nok opkaldt efter Vietnams helt store folkehelt - tidligere Saigon). Foerst lidt om Nha Trang for at starte, hvor jeg sidst slap. Vi blev indlogeret 5 min fra stranden og tilbragte derfor som minimum 2 timer der hver dag. Et tiltraengt break midt paa dagen, hvor solen stod direkte ned og termometeret maalte 35-40 grader. Nha Trang var vandsport-city, saa det blev til bananbaad (Krilton, Maria, Simone, Rikke og jeg), jetski (Maria og jeg var paa sand skraldskattejagt og blev en og sko og en ble rigere) og endelig parasailede Karoline og jeg - fantastisk! En baadtur ledte os ogsaa ud til korallerne, hvor vi snorklede (Maria: 'Wow, en sjov fisk!', Karoline: '...adr, et bind!'), fik seafood og fik sunget Mester Jakob paa samtlige nationaliteters sprog ombord - et oemt syn.
Dagen efter fandt vi en isbar, hvor vi iklaedt kaempefrakker drak iskolde drinks og Krilton, Maria og jeg fik traditionen tro sunget vores faste bytursduet - JT ft. Ciara 'Love Sex Magic'. Moedt en en MUR af varme, tog vi videre til Why Not? Bar, hvor vi moedte to flinke fynske drenge ('vi kommer fra Odense' - I mener Tommerup STationsby? Not even close), som vi inviterede paa party boat den efterfoelgende aften med flydende bar, dengy boats, balancegang over fiskefarm og nattebadning, selvfoelgelig afsluttet med maner tilbage paa Why Not? (heya, Simone +15 point).

Nha Trang er en turistet by og hertil hoerer et hoejere kriminalitetsniveau, hvilket vi (desvaerre) ogsaa saa os ramt af - Cecilie mistede sit kamera og Simones Tommerup-guf fik under romantisk stjernekiggeri (og det der dertil hoerer) skaaret sine buksers lommer op, mistede sine kontanter, men fandt dog senere sin pung, mens vores egen Nigel Barker fik en noget kraevende vietnameser paa nakken, da han pissede op af et hus og efterfoelgende blev opkraevet 2 millioner i erstatning... truet med kniv - han slap med de 200.000 VDN han havde i lommen og naaede sikkert hjem.

I oevrigt gaar Paris Krilton i disse dage og overvejer at join'e Simone og jeg fra d. 10. frem til d. 18 juni i Aussieland - vi haaber!

Jeg er som sagt lige nu i Saigon, hvor vi i dag har vaeret paa et kaempemaessigt marked og SANNOEH! Jeg har stoevet de foerste 3 saesoner af Gossip Girl op til den soelle sum af 45 dkr! WIN!
To dage forinden var vi paa homestay i Mekongdeltaet, hvor vi var paa baadtur, spiste slange, saa flydende markeder, en enkelt katedral og var paa heldags cykeltur rundt paa et par af de over 200 oeer.Vi har her udforsket landet utallige eksotiske frugter, hvilket har hjulpet gevaldigt paa den begyndende mango-maethed - mangoer har vaeret et fast mellemmaaltid de sidste 5 uger!
Vi boede modsat i Ta Phin hos en rig familie, hvor manden for blot 30 dage siden havde taget afsked med sine kaere paa jorden... men det lod konen til at tage med oprejst pande - trods alt Buddhas vilje.

Efter Saigon naar vi Cambodja - kun 2 uger tilbage med gruppen, foer Rikke og jeg har 3 dage i backpacker-centrum i Bangkok, hvorefter jeg moedes med Karoline og Maria i Sydney - YAY!

Glaeder mig til at se jer! Og hey, skype er en mulighed. Karolines Iphone har det, saa no problem - bare tilfoej linebachmann.


Ice Bar, Nha Trang.

Nha Trang beach.

Parasailing.

Snorkeling.

Floating Bar.

 Floating market i Cai Be - homestay i Mekong Deltaet.

tirsdag den 26. april 2011

London maa vie pladsen - Hoi An, mit nye shoppingmekka!

Forestil jer en solbeskinnet by i typisk gul kolonistil med kilometerlange sandstrande og kinesiske lanterne haengende paa hver en gren i byens mange traer. Ren idyl kun overskygget af kommunistiske propagandaskilte, men who cares, for jeg er i paradis. Og hey, saa goer det jo i oevrigt ikke noget, at man kan faa syet det fineste toej til praktisk talt ingen penge. Et par sandaler, 3 kjoler og 2 buksedragter til 700 dkr - skraeddersyet of c.

De seneste par dage har vi lejet cykler og vaeret ved Cua Dai Beach, hvor der ogsaa laegger den fineste beachbar - rammen om de vildeste fester (og soedeste fellow-backpackers). Ellers har vi vaeret ved Cham Island og snorkle... det var jeg ikke superskarp til, saa det resulterede i kaempe brandmaerker som foelge af mindre sammenstoed (CRASH) med jelly fish.
Ellers har vi vadet rundt i byen, der er usaedvaneligt hyggelig. Her er virkeligt skoent og et klart Vietnam-DO. Drengene er blevet inviteret paa deller og kartoffelsalat hos den lokale dansker, Gunner, mens vi ogsaa har moedt ufatteligt mange skandinavier.
Ellers har vi fejret Rikkemuzzien - HURRA 21! Og spist urimeligt laekker mad ved floden, som jeg i oevrigt ogsaa badede i en enkelt gang i en brandert med Maria og drengene.

onsdag den 20. april 2011

Hue - endnu en backpacker-oase.

Hi folks.
Endnu et indlaeg - denne gang fra Hue i Centralvietnam. Hue er en rigtig backpackerby med tonsvis af europaere - selv danskere og 2 af dem fra selvest Sct. K gym?! wtf. Anyway, vi bor paa backpacker main street, hvor Why Not? bar, ZDM, Backpacker's Hostel og endelig Brown Eyes de sidste par dage har givet anledning til kroniske toemmermaend - laenge leve Huda beer, produceret i samarbejde med selveste Tuborg efter 'Danish Technology', som der staar paa flasken. Jeg skal love for, at vi ved en ting eller 2 om oel - Beerlao fra savnede Laos blev produceret af Carlsberg.... Nok om oel. Vi har i dag vaeret paa kaempemaessigt marked (Dong Ba), hvor salgstrickene er saerdeles kreative - no wonder, for konkurrencen er ekstrem, da alle saelger de samme ting... Et eksempel er en kvinde, der ivrigt raabte: 'beautiful! but much prettier with beautiful hat on like this!' - nice try, jeg skal ikke have en rishat. Heller ikke en rickshaw og hey, ligner jeg en, der har en at dele en kaerlighedsfrugt med?! tsk.

Ellers er Hue ikke videre legendarisk hvad kulturudbud angaar. Det skulle da lige vaere UNESCOs nr. 41 over verdens kulturarv, nemlig den beroemte(?) Citadel (faestnings-ting), som i regnvejr ikke var et videre spaendende syn. Men vi har hygget os - sindssygt meget faktisk og dagene flyver af sted.

Jeg skylder i oevrigt maaske en redegoerelse for mine mindre change of plans?
Ser I, jeg skulle have vaeret hjemme d. 17. maj. Men jeg er altsaa blevet lidt for bidt af at rejse og har besluttet mig at udvide eventyret en lille maaned. Derfor tager jeg 3 dage i Bangkok med Rikke Gry (Aarhus), 15 dage fra Sydney til Brisbane med Karoline og Maria (Aarhus) og endelig 15 dage fra Brisbane til Cains med Simone (Herning). Det bliver wild!

Jeg er dog begyndt at savne jer derhjemme og lover(!) at vaere hjemme til en helt speciel piges hueoverraekkelse.

                                                                         Citadel
                                                             Why Not? Bar by night
                                                            Billedet siger lidt det hele, 'ing?
                                                          Huda (Hue-Danmark) Beer
                                             Pagoda (Vietnams svar paa et buddhistisk tempel)

lørdag den 16. april 2011

ACCUSE ME! Stammefolk og fest.

De seneste dage har vi tilbragt hos to meget forskellige Dzao-stammer i henholdvis Ta Van og Ta Phin. I Ta Van stod den paa mudder-trekking, rismarkeploejning og -mudderkamp og endelig jungle safari efter braende til vores utrolig imoedekommende homestay familie. Hele tiden eskorteret af smaa lokale black Hmong (den fattigste og mest anstrengende stamme), der insisterende blev ved med at raabe 'accuse me!' (i stedet for excuse me) efter os for at saelge os '925% silver bracelets' og hjemmeknyttede godter. Her har vi boet i en stor lejrskole-agtig sovesal med et enkelt toilet, hvilket unaegteligt har givet anledning til en smule irritation, men den primitive livsstil har vaeret vildt fed at opleve. Skridtet videre tog vi i Ta Phin hos Red Dzao ifoert fine nissehuer, hvor drengene ihaerdigt proevede at vinde den 21-aarige ekstremt generte datters gunst - imod alle odds, da hun har afvist hele 22 bejlere. Her ansoeger man om aegteskab enten paa gammeldags vis (en kylling, et armbaand og en snak med hendes folks) eller den mere direkte approach - kidnapning og indespaerring. Red Dzao-stammen er en del mere primitivt anlagt. Ta Phin var et stort mudderhul paa toppen af bjerget, hvor vi hovedsageligt fik tiden til at gaa med roedvin, hoej musik og solbadning. Og naah, ja. Maria og jeg udfordrede Kristian i en RnB-duet (Ciara og JT's Love Sex Magic), som vi siden har sat paa adskillige gange paa diverse barer og restauranter. Herunder vores stambar The Hmong Sisters tilbage her i Sapa, hvor turens vilde backpacker-scorringer ogsaa har fundet sted. Det er tydeligvis blevet foraar og paa rekordtid har vi faaet 3 par og en ulykkelig ugengaeld romance... indenfor gruppen.... Maa de holde hele turen ud, please!
Som sagt er vi igen tilbage i Sapa, som med hoej sol er et helt andet sted. Vi har i dag haft fri og trekket ned til Cat Cat-vandfaldet, hvor vi har solet os 7 piger. I aften skal vi (igen) med nattoget, der taget os tilbage til Hanoi, hvor vi har en enkelt eftermiddag, foer endnu et tog foerer os til Hue og videre ud mod kysten, hvor den staar pa paragliding, bananbaade, mountainbiking og scooterkoersel. Can't wait!

                                                                           Red Dzao
                                                                      Cat Cat-vandfaldet.
                                                                       Black Hmong
                                                                         Ta Van

Undskyld for google-pics, men kamera-billeder tager en krig.
I'll keep you posted.

lørdag den 9. april 2011

Ha Long Bay og Sapa, Vietnam.

Jeg er pt et bittert menneske... Vi lever i en stor regnsky oppe i bjergene, sa a mine uldsokker, striktroejer og lange bukser er for alvor kommet frem fra bunden af ryg'eren.
I Ha Long Bay hoppede vi pa a et minicruise, hvorfra vi kajakkede og svoemmede til laeberne var helt blaa.
Vi havde turens hidtil mindst vellykkede bytur (blev koert rundt a f mentalt forstyrret taxa-chauffoer i en halv time, som lovede os fest og farver, men senere truede os - taber) og morgenen efter tog vi med nattog til Sapa, hvor vi lige nu bor i taagen, fester igennem med laekre engelske backpackereog goer klar til vores homestay hos Hmong-stammen i Ta Van, Sapa.
Vejret burde vende tirsdag - kryds lige fingre, 'íng?

lørdag den 2. april 2011

Beauty pageant, SD Nigh(t) Bar, ladyboys, flytur, Hanoi, pho (nationalspise), scooter-mania med liv som indsats, etnologi og anti-aids museum, Ho Chi Minh og ekstrem kommunisme.

Hey guys (eller dyyyyt-dyyyyyt-dyyyyyt, som betyder noget i retning af 'hej hej, her kommer jeg!' og en sjaelden gang imellem 'flyt dig, din , blegfede, fatsvage vesteuropaeer! Du er i vejen.').

I skrivende stund (oev, for et udtryk, men altsaa) sidder jeg i hjertet af Hanoi faa hundrede meter fra Cherry Hotel, der trods det ekstremt oemme navn er et superlaekkert hotel. Det sparker i hvert fald Vientaine Hostel'ets bagdel hele vejen tilbage til DK bare i kraft af, at kakkelakker her er et sjaeldent syn og hvert vaerelse har et vindue. Jeg er blevet indlogeret med Maria og Karoline - et venindepar fra Aarhus - og vi klikker rigtigt godt. De sidste par dage i Vientaine gik med bowling Asia-style, binko-banko og pilekast paa markedsplads og endeligt et sceneshow opfoert foerst af Asiens svar paa Richard Ragnvald og senere Miss Laos-konkurrence, hvor alle skoenheder lignede hinanden paa en prik. Her moedte vi Jackie, vis soester deltog (GO NUMBER 14!), som nok er det mest excentriske menneske, jeg i mit liv, har stiftet bekendtskab med. Der kom straks amoriner i luften, da han saa vores blonde Slangerup-dude, Nick, og de to havde resten af aftenen svaert ved at loesrive sig fra hinanden - fik jeg for oevrigt sagt, at Jackie egentligt hedder Jack og er skingrende homoseksuel? En mindre detalje. Anyway, han var vild efter at komme i byen med os, saa trods tidligt fly indvilligede halvdelen af os i at foelge ham til en af byens faa homoklubber, hvor koensforvirring og ladyboys lidt blev aftenens tema - i hvert fald for drengenes vedkommende. Vi havde naturligvis luret dem. Maria, Anne, Line og jeg gav den max gas paa dansegulvet med en homo paa hver arm til tonerne af 'I will survive' og andet godt af samme skuffe. Det var en fest! ...ogsaa selvom altid lukker kl. 2, nok ogsaa godt det samme.
Fly til Hanoi og moedet med mr. (King) Kong - saa ironisk, da han er den vildeste gummitarzan, der maaler omtrent de 160 cm, men han er del af befolkningsmajoriteten Kinh (udtaget King) og hedder Kong, saa deraf navnet.
Efter at have faaet nye roomies, snakkede vi paa vaerelset til kl. 3 og  vores vaerelse blev trods faerrest kvadratmeter hurtigt valgt til party-STEDET, saa den efterfoelgende dag, som of c var ekstremt stramt skruet sammen med program helt til kl. 20 var lidt haard kost.

De seneste 2 dage har vi vaeret en helvedes masse paa markeder. Alt er delt op i gader lige fra haandklaede gade til solbrillegade og endeligt kinesisk papmachegade - en raedsel for min farveforbi, som der dog langsomt brydes op for. Her er pengene endnu mindre vaerd - 4.000 dong svarer til 1 dkr (kontra 1581 kip pr. 1 dkr), saa drengene har i gaar brugt intet mindre end en lille million paa Hannah Montana-accessories, som de kunne ifoere sig paa aftenens bytur - et syn for guder.
Ellers har vi set Ho Chi Minhs grav, etnologisk museum, skildpaddetaarnet og litteraturtemplet, hvor vi moedte en haandfuld nyudklaekkede studiner, der alle var helt vilde efter at faa taget billeder med os. Runde oejne og bleg hud er aabenbart meget misundelsesvaerdigt - i saadan grad, at tv-shop har cremer med 'extra WHITE' paa deklarationen.

En sjov detalje: her ligger folk og sover/sidder og daser ALLE steder. Tydeligvis resultatet af kommunismen - hva' fa'en, de faar jo loen alligevel. Men det er vildt underligt for os andre, for deres stillinger er sjaeldent uden fantasi eller arobatik. Det er alletiders.

I aften staar den (vist nok? opdatering foelger) paa karaoke, hvor drengene skal vaere mere end velkomne til at give den hele armen til en skandinavisk slager - Barbie-girl har vi hoert i Ventiane, som en barbie-dukke kunne spille. Fancy stuff.

I morgen gaar turen videre til Ninh Binh, hvor vi skal sejle, trekke og se diverse grotter i uvis raekkefoelge.

Haaber I har det super.

SES!

onsdag den 30. marts 2011

Massage Lao-style, Buddha-park, stupaer, gadekoekkener, Scandinavian Bakery og bytur i Vientaine.

Mandag arrividerede vi saa i hovedstaden, Vientaine, hvor vi har tilbragt de sidste 3 dage. Her har vi faaet massage (en time for 35.000 kip = 22 dkr), haft store kulturdag med buddha-park, templer og markeder og endelig en tiltraengt slap-af-dag, som falder rigtigt godt, da jeg de sidste par dag har vaeret syg efter moedet med en lidt anden hygiejnekultur og gadekoekkener. Den obligatoriske madforgiftning, der maatte komme at one point or another.
Vi er alle godt traette af mynte og safran, saa vi har plejer vores toemmermaend med 'western food' og basser fra 'Scandinavian Bakery' (hvor de tror Danmark er en by i Sverige - doh!). I gaar moedte jeg en japansk turist, der gik helt amok over, at jeg kommer fra Odense og faldt mig i armene og udbroed 'H. C. Andersen 200 year, eh!'.
I morgen er Hanoi, Vietnam paa programmet.

Fik jeg i oevrigt naevnt, at jeg formentligt lige tager 2 uger ekstra i Thailand og 2 uger i Australien? Arbejder paa at faa aendret mine billetter. Gonna be wild!

søndag den 27. marts 2011

Vang Vieng, Laos - backpacker-PARADISE!

En lille lyd fra mig igen.
Har idag rock-climbet - SAA fedt - og saa har vi danskere taesket Vang Viengs bedste bud paa et fodboldhold. Dog ikke overlegent, men paa straffespark. Vi er en kaempe attraktion her - 17 bleg-fede danskere all at once - WOW! Saa folk skriger sambeidi (staves? betyder goddag) efter os alle steder.

(FAMILY-ALLERT - spring afsnit over!)
Drengene moedte en saakaldt ladyboy igaar - hun endte med at sparke 2 i skridtet, da de i den vilde brandert tilboede 1000 kip (60 oerer) for et billede af baade bryster og pik. Tydeligvis ikke tilfredsstillende.
Og noget andet sjovt - her raaber alle tuk tuk-drivers konstant 'what the fuck' efter turister - eller det lyder det som om, i virkeligheden menes 'waterfall', da et kaempemaessigt vandfald er en stod attraktion her. Lidt grinern. Ellers er 'sheep sheep' ('cheap cheap') ogsaa en saetning, der har givet anledning til kluklatter.




Rock-climbing i dag var epic. Billede foelger.

fredag den 25. marts 2011

Luang Prabang - helligdommens hovedstad.

Saa naaede vi fra Bangkok til Laos med foruroligende lille fly og en smule (en del) turbolens. Vi har de seneste 3 dage vaeret i Luang Prabang (den tidligere hovedstad og hjem til Prabang-buddhaen (the skinny biatch af buddhaerne). Her har vi besoegt en vaeveriby, sejlet paa Mekong, badet i et kaempe vandfald og bedst af alt reddet paa elefanter - Rikke og jeg fik behaerede Fister, som vi senere fandt ud af var en hundelefant, da hanelefanterne hurtigt bliver aggressive apparently. Anyway, lige nu er vi i Vang Vieng, hvor vi i dag har tubet (backpacker-PARADISE) og lige nu kigger en uber-soed Lao-dreng mig dybt i oejnene, mens jeg laaner mit guesthouses computer. Ham vil jeg have med hjem! Anyway, sidst vi snakkede er jeg blevet millionaer - en dansk krone svarer nemlig til 1581 kip, saa vi bruger typisk en halv million i byen - lidt fedt alligevel!
Vi har vaeret ude for lidt uheld - et mistet pas og en roomie, der faldt om i sin gummiring paa tubing-turen (har aldrig tudet saa meget i mit liv af skraek paa hospitalet), men ellers har vi det super og kombinerer fint Beerlao (min nye yndlingsoel) og det at vaere en smule kulturelle.

Er lige blevet overfaldet af en kaempegraeshoppe og tager det som tegn paa godnat.

Hav det godt og pas paa hinanden derhjemme til vi ses! Mys mys.

mandag den 21. marts 2011

Loco Bangkok.

Endelig. I alt 16 timer sammenlagt i Kastrup, Amsterdam og Bangkok. Men nu er jeg her altsaa. Moedt af en VAEG af varme i lufthavnen (ifoert jeans, strik, blazer, laederjakke og endelig halstoerklaede). Spaendende episoder undervejs - Bangkok hedder i Amsterdam Taipei (hvilket skabte en vis forvirring), en narkohund udsaa sig mig som en stensikker trussel (mine vekslede penge har aabenbart vaeret i forbindelse med noget snavs) og en tur med China Airlines, hvilket indebar 2 x nuddelsuppe, kinesisk tegnefilm og sci-fi film ikke bare synkroniseret til kinesisk, men ogsaa kun med kinesiske undertekster... men jeg havde 3 saeder for mig selv og klager bestemt ikke.
Anyway, hotellet er ren luksus, selvom jeg allerede har gjort mig den erfaring, at ordet 'spicy' paa det kraftigste boer tages serioest (kostede en tur paa Mac'en for os alle - det skulle man naesten tro, at man vidste, hvad var... en risboef?). Men mine nye rejsebuddies er kanon soede, saa nu glaeder vi os bare til rapelling, tubing og rigelige maengder oel og whiskey i Laos starting tomorrow!

Haaber I har det super! Og glaeder mig allerede til at se jer igen, peops.
I]ll keep you posted.

søndag den 20. marts 2011

Vi ses og på gensyn, honeys.

Klokken er pt 4 og trods overall grogginess og tunge øjenlåg, så er jeg lige nu superspændt! Glæder mig bare til at denne luderdag (ja undskyld, men altså... 4 timers ventetid i Amsterdam efterfulgt af 12 af samme skuffe i Bangkok) er ovre og jetlagget har lagt sig.

Tak for i fredags. Det var en fest!
På nu rigtigt godt på jer selv og hinanden til vi ses til slut maj!

torsdag den 17. marts 2011