lørdag den 2. april 2011

Beauty pageant, SD Nigh(t) Bar, ladyboys, flytur, Hanoi, pho (nationalspise), scooter-mania med liv som indsats, etnologi og anti-aids museum, Ho Chi Minh og ekstrem kommunisme.

Hey guys (eller dyyyyt-dyyyyyt-dyyyyyt, som betyder noget i retning af 'hej hej, her kommer jeg!' og en sjaelden gang imellem 'flyt dig, din , blegfede, fatsvage vesteuropaeer! Du er i vejen.').

I skrivende stund (oev, for et udtryk, men altsaa) sidder jeg i hjertet af Hanoi faa hundrede meter fra Cherry Hotel, der trods det ekstremt oemme navn er et superlaekkert hotel. Det sparker i hvert fald Vientaine Hostel'ets bagdel hele vejen tilbage til DK bare i kraft af, at kakkelakker her er et sjaeldent syn og hvert vaerelse har et vindue. Jeg er blevet indlogeret med Maria og Karoline - et venindepar fra Aarhus - og vi klikker rigtigt godt. De sidste par dage i Vientaine gik med bowling Asia-style, binko-banko og pilekast paa markedsplads og endeligt et sceneshow opfoert foerst af Asiens svar paa Richard Ragnvald og senere Miss Laos-konkurrence, hvor alle skoenheder lignede hinanden paa en prik. Her moedte vi Jackie, vis soester deltog (GO NUMBER 14!), som nok er det mest excentriske menneske, jeg i mit liv, har stiftet bekendtskab med. Der kom straks amoriner i luften, da han saa vores blonde Slangerup-dude, Nick, og de to havde resten af aftenen svaert ved at loesrive sig fra hinanden - fik jeg for oevrigt sagt, at Jackie egentligt hedder Jack og er skingrende homoseksuel? En mindre detalje. Anyway, han var vild efter at komme i byen med os, saa trods tidligt fly indvilligede halvdelen af os i at foelge ham til en af byens faa homoklubber, hvor koensforvirring og ladyboys lidt blev aftenens tema - i hvert fald for drengenes vedkommende. Vi havde naturligvis luret dem. Maria, Anne, Line og jeg gav den max gas paa dansegulvet med en homo paa hver arm til tonerne af 'I will survive' og andet godt af samme skuffe. Det var en fest! ...ogsaa selvom altid lukker kl. 2, nok ogsaa godt det samme.
Fly til Hanoi og moedet med mr. (King) Kong - saa ironisk, da han er den vildeste gummitarzan, der maaler omtrent de 160 cm, men han er del af befolkningsmajoriteten Kinh (udtaget King) og hedder Kong, saa deraf navnet.
Efter at have faaet nye roomies, snakkede vi paa vaerelset til kl. 3 og  vores vaerelse blev trods faerrest kvadratmeter hurtigt valgt til party-STEDET, saa den efterfoelgende dag, som of c var ekstremt stramt skruet sammen med program helt til kl. 20 var lidt haard kost.

De seneste 2 dage har vi vaeret en helvedes masse paa markeder. Alt er delt op i gader lige fra haandklaede gade til solbrillegade og endeligt kinesisk papmachegade - en raedsel for min farveforbi, som der dog langsomt brydes op for. Her er pengene endnu mindre vaerd - 4.000 dong svarer til 1 dkr (kontra 1581 kip pr. 1 dkr), saa drengene har i gaar brugt intet mindre end en lille million paa Hannah Montana-accessories, som de kunne ifoere sig paa aftenens bytur - et syn for guder.
Ellers har vi set Ho Chi Minhs grav, etnologisk museum, skildpaddetaarnet og litteraturtemplet, hvor vi moedte en haandfuld nyudklaekkede studiner, der alle var helt vilde efter at faa taget billeder med os. Runde oejne og bleg hud er aabenbart meget misundelsesvaerdigt - i saadan grad, at tv-shop har cremer med 'extra WHITE' paa deklarationen.

En sjov detalje: her ligger folk og sover/sidder og daser ALLE steder. Tydeligvis resultatet af kommunismen - hva' fa'en, de faar jo loen alligevel. Men det er vildt underligt for os andre, for deres stillinger er sjaeldent uden fantasi eller arobatik. Det er alletiders.

I aften staar den (vist nok? opdatering foelger) paa karaoke, hvor drengene skal vaere mere end velkomne til at give den hele armen til en skandinavisk slager - Barbie-girl har vi hoert i Ventiane, som en barbie-dukke kunne spille. Fancy stuff.

I morgen gaar turen videre til Ninh Binh, hvor vi skal sejle, trekke og se diverse grotter i uvis raekkefoelge.

Haaber I har det super.

SES!

1 kommentar:

  1. Det lyder som om du har det godt! Hvor er det dejligt. :) Ser frem til næste skype-date.
    Kys kys!

    SvarSlet