onsdag den 30. marts 2011

Massage Lao-style, Buddha-park, stupaer, gadekoekkener, Scandinavian Bakery og bytur i Vientaine.

Mandag arrividerede vi saa i hovedstaden, Vientaine, hvor vi har tilbragt de sidste 3 dage. Her har vi faaet massage (en time for 35.000 kip = 22 dkr), haft store kulturdag med buddha-park, templer og markeder og endelig en tiltraengt slap-af-dag, som falder rigtigt godt, da jeg de sidste par dag har vaeret syg efter moedet med en lidt anden hygiejnekultur og gadekoekkener. Den obligatoriske madforgiftning, der maatte komme at one point or another.
Vi er alle godt traette af mynte og safran, saa vi har plejer vores toemmermaend med 'western food' og basser fra 'Scandinavian Bakery' (hvor de tror Danmark er en by i Sverige - doh!). I gaar moedte jeg en japansk turist, der gik helt amok over, at jeg kommer fra Odense og faldt mig i armene og udbroed 'H. C. Andersen 200 year, eh!'.
I morgen er Hanoi, Vietnam paa programmet.

Fik jeg i oevrigt naevnt, at jeg formentligt lige tager 2 uger ekstra i Thailand og 2 uger i Australien? Arbejder paa at faa aendret mine billetter. Gonna be wild!

søndag den 27. marts 2011

Vang Vieng, Laos - backpacker-PARADISE!

En lille lyd fra mig igen.
Har idag rock-climbet - SAA fedt - og saa har vi danskere taesket Vang Viengs bedste bud paa et fodboldhold. Dog ikke overlegent, men paa straffespark. Vi er en kaempe attraktion her - 17 bleg-fede danskere all at once - WOW! Saa folk skriger sambeidi (staves? betyder goddag) efter os alle steder.

(FAMILY-ALLERT - spring afsnit over!)
Drengene moedte en saakaldt ladyboy igaar - hun endte med at sparke 2 i skridtet, da de i den vilde brandert tilboede 1000 kip (60 oerer) for et billede af baade bryster og pik. Tydeligvis ikke tilfredsstillende.
Og noget andet sjovt - her raaber alle tuk tuk-drivers konstant 'what the fuck' efter turister - eller det lyder det som om, i virkeligheden menes 'waterfall', da et kaempemaessigt vandfald er en stod attraktion her. Lidt grinern. Ellers er 'sheep sheep' ('cheap cheap') ogsaa en saetning, der har givet anledning til kluklatter.




Rock-climbing i dag var epic. Billede foelger.

fredag den 25. marts 2011

Luang Prabang - helligdommens hovedstad.

Saa naaede vi fra Bangkok til Laos med foruroligende lille fly og en smule (en del) turbolens. Vi har de seneste 3 dage vaeret i Luang Prabang (den tidligere hovedstad og hjem til Prabang-buddhaen (the skinny biatch af buddhaerne). Her har vi besoegt en vaeveriby, sejlet paa Mekong, badet i et kaempe vandfald og bedst af alt reddet paa elefanter - Rikke og jeg fik behaerede Fister, som vi senere fandt ud af var en hundelefant, da hanelefanterne hurtigt bliver aggressive apparently. Anyway, lige nu er vi i Vang Vieng, hvor vi i dag har tubet (backpacker-PARADISE) og lige nu kigger en uber-soed Lao-dreng mig dybt i oejnene, mens jeg laaner mit guesthouses computer. Ham vil jeg have med hjem! Anyway, sidst vi snakkede er jeg blevet millionaer - en dansk krone svarer nemlig til 1581 kip, saa vi bruger typisk en halv million i byen - lidt fedt alligevel!
Vi har vaeret ude for lidt uheld - et mistet pas og en roomie, der faldt om i sin gummiring paa tubing-turen (har aldrig tudet saa meget i mit liv af skraek paa hospitalet), men ellers har vi det super og kombinerer fint Beerlao (min nye yndlingsoel) og det at vaere en smule kulturelle.

Er lige blevet overfaldet af en kaempegraeshoppe og tager det som tegn paa godnat.

Hav det godt og pas paa hinanden derhjemme til vi ses! Mys mys.

mandag den 21. marts 2011

Loco Bangkok.

Endelig. I alt 16 timer sammenlagt i Kastrup, Amsterdam og Bangkok. Men nu er jeg her altsaa. Moedt af en VAEG af varme i lufthavnen (ifoert jeans, strik, blazer, laederjakke og endelig halstoerklaede). Spaendende episoder undervejs - Bangkok hedder i Amsterdam Taipei (hvilket skabte en vis forvirring), en narkohund udsaa sig mig som en stensikker trussel (mine vekslede penge har aabenbart vaeret i forbindelse med noget snavs) og en tur med China Airlines, hvilket indebar 2 x nuddelsuppe, kinesisk tegnefilm og sci-fi film ikke bare synkroniseret til kinesisk, men ogsaa kun med kinesiske undertekster... men jeg havde 3 saeder for mig selv og klager bestemt ikke.
Anyway, hotellet er ren luksus, selvom jeg allerede har gjort mig den erfaring, at ordet 'spicy' paa det kraftigste boer tages serioest (kostede en tur paa Mac'en for os alle - det skulle man naesten tro, at man vidste, hvad var... en risboef?). Men mine nye rejsebuddies er kanon soede, saa nu glaeder vi os bare til rapelling, tubing og rigelige maengder oel og whiskey i Laos starting tomorrow!

Haaber I har det super! Og glaeder mig allerede til at se jer igen, peops.
I]ll keep you posted.

søndag den 20. marts 2011

Vi ses og på gensyn, honeys.

Klokken er pt 4 og trods overall grogginess og tunge øjenlåg, så er jeg lige nu superspændt! Glæder mig bare til at denne luderdag (ja undskyld, men altså... 4 timers ventetid i Amsterdam efterfulgt af 12 af samme skuffe i Bangkok) er ovre og jetlagget har lagt sig.

Tak for i fredags. Det var en fest!
På nu rigtigt godt på jer selv og hinanden til vi ses til slut maj!

torsdag den 17. marts 2011